joi, 17 decembrie 2015

Traseul meu de acasa la facultate:


OCEANUL PACIFIC

Oceanul Pacific este cel mai mare ocean din lume, acoperind aproximativ 33% din suprafața Pamantului. Oceanul are o suprafață totală de 165,3 milioane de km² și se întinde pe aproximativ 15.500 km de la Stramtoarea Bering în nord și până la Marea Ross în Antarctica. Limita vestică a oceanului este Stramtoarea Malacca, iar la est oceanul e mărginit de continentul America.
Oceanul a fost numit "pacific" deoarece primii marinari europeni au găsit o apă deosebit de liniștită dincolo de Capul Horn, punctul cel mai sudic al Tarii de Foc.

In videoclipul urmator puteti urmari o prezentare fascinanta a Oceanului Pacific.



Daca aveti mai multe curiozitati despre suprafata Oceanului, va invit sa accesati acest link.

Pacificul este cel mai vechi ocean, cele mai vechi roci descoperite datand de aproximativ 200 de milioane de ani. De-a lungul tarmurilor, placa tectonica oceanica se subduce celei continentale, presiunea rezultate la contact cauzand cutremurele si vulcanii ce au adus acestei zone numele de "Cercul de Foc al Pacificului".
Cercul de Foc al Pacificului este cea mai intinsa si activa arie vulcanica de pe glob, concentrand 62% din vulcanii activi. Doua treimi din acest cerc se afla in arcurile insulare din Pacificul de Vest, iar restul pe tarmurile pacifice ale celor doua Americi. 
Pentru mai multe informatii puteti viziona si videoclipul urmator.




Cele mai mari insule din regiunea vestica formeaza arhipelaguri vulcanice ce s-au ridicat din marginea rasariteana a placii Euroasiatice. Cele mai importante sunt: Japonia, Taiwan, Filipine, Indonezia, Noua Guinee si Noua Zeelanda.



 Mai jos, puteti viziona o prezentare despre "Oceanul Pacific". Aici gasiti numeroase imagini.


Bora Bora from Toni Aum


Daca doriti mai multe detalii despre aceasta tema, va rog sa accesati cu incredere acest link.